?
?

Ontvang gratis ons lesmateriaal!

Veilig spelen in de zon tijdens de Zonnetjesweek!

Meld jouw kinderopvang of jezelf snel aan, en doe samen mee met een week vol speelse activiteiten en belangrijke lessen over zonbescherming.

Over de zonnetjesweek

Doe ook mee!

 

Over de zonnetjesweek

Kinderen horen natuurlijk lekker veel buiten te spelen. En dat is extra lekker als de zon schijnt! Zonlicht is in de basis supergezond, maar heeft ook een schaduwkant. Blootstelling aan de zon kan namelijk voor huidbeschadiging (vooral bij dunne kinderhuidjes) en problemen in de toekomst zorgen. Daarom heeft het Huidfonds deze zomercampagne in het leven geroepen, De Zonnetjesweek.

Kinderopvanglocaties kunnen gratis meedoen aan de Zonnetjesweek. Gedurende deze week wordt er op een speelse manier aandacht besteed aan het belang van zonbescherming en gezond gedrag in de zon. Zowel kinderen en ouders leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen de zon. Nadat jij je locatie hebt aangemeld, kun je het materiaal downloaden en meedoen met de speelse week!

Hey doe je mee met de zonnetjesweek?

Laten we samen alle kinderen beschermen tegen huidbeschadiging & huidkanker!

RIVM Erkende Interventie

Stralende activiteiten tijdens

de zonnetjesweek

Stralende activiteiten tijdens

de zonnetjesweek

Tijdens de Zonnetjesweek draait het allemaal om de kinderen. Meedoen aan de Zonnetjesweek is vooral heel leuk én daarnaast ook super leerzaam. We organiseren verschillende activiteiten zoals een gave winactie! Meld je daarom gratis aan! 

Als je bent ingeschreven, ontvang je een link waarmee je de lesmaterialen kunt downloaden. In leuke boekjes, praktische stappenplannen, follow-along dansvideo’s en kleurplaten wordt uitgelegd waarom bescherming tegen de zon zo belangrijk is. En natuurlijk hoe je dit in de praktijk kunt toepassen. Doen jullie ook mee?

Stralende activiteiten tijdens de zonnetjesweek

Aanmelden voor de Zonnetjesweek

Werk jij mee aan een veilige en gezonde toekomst voor onze kinderen? Sluit je dan aan bij de vrolijke beweging van de Zonnetjesweek. Wanneer de activiteiten plaats vinden, mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Let op: Je kan je alleen inschrijven of meedoen met de winactie tot eind juni.

NIVEA Sun: Een jaar lang zonnebrandcrème winnen!

In onze gezamenlijke missie om kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, zijn wij als Nationaal Huidfonds verheugd om NIVEA SUN als onze partner te hebben. Hun toewijding aan zonbescherming sluit naadloos aan bij onze doelen. Samen zetten we ons in om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en hen bewust te maken van het belang van zonbescherming.

Daarom ondersteunt NIVEA SUN enthousiast de Zonnetjesweek! Doe mee aan onze winactie, in samenwerking met NIVEA SUN, en maak kans op een jaar lang gratis zonnebrandcrème voor jouw locatie! Als trotse partner van de Zonnetjesweek, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan deze speciale week vol zomerplezier en belangrijke lessen over zonbescherming voor de kleintjes.

Gratis deelname, onmisbare prijs! Mis het niet – schrijf je vandaag nog in en laat de zonnestralen schijnen op jouw locatie!

In het zonnetje - Onze sponsor NIVEA

Ambassadeurs Ernst en Bobbie doen ook
mee met de Zonnetjesweek.
Doen jullie ook mee?

Wij doen mee! Jullie ook?

Ons zonnige team

Hey! Ik ben Marijne!

Marijne Landman

Marijne is directeur van het Nationaal Huidfonds, en zet zich met heel haar hart in voor een gezonde huid voor iedereen. En zonbescherming speelt hier natuurlijk een grote rol in. De slogan van het Huidfonds is ‘Hou van je huid, zorg voor je huid’, en daarbij is het belangrijk om al vroeg te beginnen om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Hey ik ben Susan!

Susan Mohamad

Projectleider bij het Nationaal Huidfonds en het creatieve brein achter de Zonnetjesweek. Susan deelt dezelfde missie als Marijne en zet zich met veel passie in voor een gezonde huid voor kinderen. Dit doet ze door de nadruk te leggen op plezier én door te zorgen dat de kinderen, ouders en kinderopvang medewerkers echt aan de slag kunnen met de concrete lessen uit de Zonnetjesweek.

Hey ik ben Eline!

Eline Verdonschot

Eline is huidtherapeut en daarom erg begaan met huidproblemen. Ze ziet in haar werk dagelijks mensen waarvan de huid is beschadigd door blootstelling aan de zon. Om die reden zet ze zich graag in voor de Zonnetjesweek, zodat kinderen bewust gemaakt worden van de gevaren van de zon.